Waar lopen we voor?


We lopen de Nacht om aandacht te vragen en geld op te halen voor verschillende crises in de wereld. Dit jaar gaat de opbrengst in ieder geval naar onderstaande noodhulpprojecten. Download en deel onze afbeeldingen en laat jouw (potentiële) sponsoren weten waar jij de Nacht voor loopt!

Democratische Republiek Congo 

De afgelopen maanden verovert de rebellengroep M23 met bruut geweld steeds meer gebied in het oosten van DRC. Alleen al in de afgelopen 5 maanden zijn ruim 600.000 mensen op de vlucht geslagen. Zij vluchten van dorp naar dorp, opgejaagd door het geweld. Velen van hen zijn inmiddels in kampen rondom de stad Goma terecht gekomen, waar zij leven in moeilijke omstandigheden.  

Stichting Vluchteling is op dit moment bezig om hier noodhulp op te starten, samen met onze lokale partner CAJED. We focussen ons op de hoogste noden: voedsel en onderdak. Zo delen we zeilen uit zodat mensen een (droog) onderkomen kunnen bouwen. We hopen 18.000 van hen met hulp te kunnen bereiken. 

Afghanistan

Alweer ruim twee jaar geleden greep de Taliban de macht in Afghanistan. De bevolking heeft het zwaar: ze hebben te maken met een voedselcrisis, aanhoudende droogte en een fragiele veiligheidssituatie. Vanuit buurland Pakistan worden sinds een paar maanden 1,7 miljoen gevluchte Afghanen gedwongen teruggestuurd naar Afghanistan. Zij worden opgevangen in dorpen waar mensen het zelf ook al zwaar hebben.  

Stichting Vluchteling komt met partner PIN in actie om hen ter plekke bij te staan met cashhulp. De meest kwetsbare gezinnen (8.000 huishoudens) worden opgezocht en krijgen een bedrag van 140 euro, dat zij zelf kunnen besteden aan dat wat zij het hardst nodig hebben. Ze kopen bijvoorbeeld voedsel of kunnen hun kind naar een gezondheidskliniek brengen.   

Tsjaad 

Bijna een jaar geleden begon een grote uitbarsting van geweld in Soedan en het einde is nog niet in zicht. Met veel agressie wordt de bevolking uit de regio Darfur verdreven. Velen leefden van landbouw, maar kunnen door de onveiligheid niet langer hun land bewerken. Inmiddels zijn wel 700.000 mensen de grens met Tsjaad overgestoken (vooral moeders en kinderen), op de vlucht voor het geweld.  

Samen met partner HelpChad zijn wij een project gestart, pal aan de grens met Darfur. Dwars door de grens vallei komen nog dagelijks nieuwe vluchtelingen met lege handen in de ontstane kampen aan. Wij zorgen ervoor dat zij toegang krijgen tot drinkwater. Omdat de grond zo hard is en het water zo diep ligt, doen we dit door middel van boorholes (boorgaten) waarmee we zoeken naar waterbronnen. Verder bouwen we goede toiletten in de kampen en delen we huishoudelijke artikelen uit, zoals pannen, bestek en jerrycans.  

Downloads:

Afghanistan Download
Made with by Kentaa
Delen